Hírek

Erzsébet tábor 2023.

  1. november 22-én 25 felső tagozatos tanuló, valamint két kísérő pedagógus indult el Zánkára a háromnapos Erzsébet-karácsonyra. A közlekedést megkönnyítette, hogy az iskola különjáratos autóbuszt biztosított számunkra.

 Az utazás zökkenőmentesen telt, a tervezett időben érkeztünk meg a táborba. Szerencsére gyorsan el tudtuk intézni a regisztrációt, hamar megkaptuk a szobákat. Itt már adódott egy kis kalamajka, mert 2 Szent Miklós Iskola volt ebben a turnusban. Beköltözés közben derült ki, hogy a másik iskola szobáit kaptuk meg. Így alig kicsomagoltunk, már csomagolhattunk is vissza, mert egy emelettel feljebb kellett költöznünk. Másodszorra már az ágynemű felhúzása is gyorsabban ment.

A finom ebéd után megnéztük a tábor mellett lévő haditechnikai parkot. A délutáni programunk a cirkusz volt. Minden évben a Fővárosi Nagycirkusz művészei kápráztatják el a gyerekeket. Ez most is így történt. Külföldi és hazai cirkuszművészek, zsonglőrök, akrobaták, papagájidomár, légtornászok bemutatóját csodálhattuk, mellettük bohóc is szórakoztatott bennünket. Vacsora után hagyományőrző adventi népszokásokat, benne betlehemes játékot láttunk néptáncosok előadásában. A programot közös táncház zárta. Az esti lefekvés nem ment zökkenőmentesen. Volt olyan szoba, ahol hajnali 2-3 óráig is elhúzódott.

A második nap délelőttjén sportversenyen mértük össze ügyességünket csoportunk többi iskolájával. 8 tanuló képviselte iskolánkat a sor- és váltóversenyeken. Érdekes feladatok, vidám hangulat jellemezte a versengést. Tanulóink teljes erőbedobással, lelkesen küzdöttek, így nagy pontelőnnyel szerezték meg az első helyezést.

Ebéd után lesétáltunk a vízpartra, ahol a táj megcsodálása mellett, a gyerekek kipróbálhatták a strandon lévő játszótér és a kondipark eszközeit. A táborba visszaérve, rövid pihenő után a legizgalmasabb programelem várt bennünket. A főtéren felállított műanyag korcsolyapályán mutathatták meg a merészebbek, hogy hogyan „suhannak” a korcsolyával. Szerencsére megúsztuk kéz-és lábtörés nélkül. A délutánt -a szintén nagyon várt- lézerharccal zártuk.

Ezen az estén Krisz Rudi koncertezett a gyerekeknek, majd discoval folytatódott a buli. A második estén már hamarabb kidőltek a gyerekek. Volt, aki szó szerint, fürdés nélkül dőlt az ágyba.

 A következő reggel már korán csomagoltunk, takarítottuk a szobákat. Reggeli után kicsit átmelegedtünk a dühöngőben, majd indultunk hazafele.

Mindenki jól érezte magát, sok élménnyel gazdagodva, ajándékokkal megrakodva, jól elfáradva tértünk haza a táborból. Azzal a reménnyel, hogy tavasszal ismét részt vehetünk egy háromnapos táborozáson.

 

Rabóczki Anita

Csengetési rend

1. óra:           08.00 –  08.45

2. óra:          09.00 –  09.45

3. óra:          09.55 –  10.40

4. óra:          10.55 –  11.40

5. óra:          12.00 –  12.45

6. óra:          13.05 –  13.50

7. óra:          14.10 –  14.55

8. óra:          15.05 –  15.50


  

Kapcsolat

    2425 Nagykarácsony, Rákóczi u. 10.

       info@szentmiklosiskola.h

          +36-30 313-0034

       www.szentmiklosiskola.hu

 

Orbán Istvánné

igazgató

orbanne.aniko@szentmiklosiskola.hu

 

Stróblné Fábián Terézia 

igazgatóhelyettes

stroblne.terezia@szentmiklosikola.hu

 

Szabó Eszter

gazdasági ügyintéző/iskolatitkár

szabo.eszter@szentmiklosiskola.hu

 

©2021 Szent Miklós Általános Iskola