Hírek

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

Ebben a tanévben október 14-én került sor a pályaorientációs nap megrendezésére.

 

Az alsó tagozatosok játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal, munkaeszközökkel. A 3-4. osztályosok a foglalkozást követően ellátogattak az újonnan nyílt előszállási állatkertbe. Itt az állatokkal, a gondozók munkájával ismerkedtek meg a gyerekek.

Az 5-6. évfolyamosok először megismerhették a magyar iskolarendszer felépítését. A következő órákban játékos vetélkedő során ismerkedtek a régi és mai szakmákkal, szerszámokkal, a különböző foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen kompetenciákkal.

 A 7-8. évfolyamok a pályaorientációs nap során Dunaújvárosban szervezett, pályaválasztási programon vettek részt.

Az MMK-ban tartott eseményen a gyerekek játékosan ismerhették meg a különböző szakmákat, Dunaújváros középiskoláit. A középiskolák külön termekben rendezték be standjaikat, ahol bemutatták az általuk nyújtott képzéseket, szakmákat. Sok iskola készült játékos ügyességi, vagy logikai feladattal is. Több helyen kipróbálhatták a gyerekek a különböző szakmai fogásokat. A vállalkozó kedvű gyerekek mindenhol ajándékot kaptak. Több helyen ételkóstolóval kedveskedtek. A szakács-, cukrászképzés bemutatása során elkészült finomságokat a gyerekek meg is ehették.

A rendkívül sokoldalú, kiemelkedően magas színvonalú, gazdag program során sokat tanulhatott, és nagyon jól szórakozhatott minden résztvevő.

 

Fatima üzenete imádságra hív a békéért – A Fatimai Szűz első magyar kegyhelyén, Alsószentivánon is megünnepelték a portugáliai jelenések 105. évfordulóját

Iskolánk alsó tagozatos diákjai meghívást kaptak október 3-án a Mese-valamint a Zene világnapja alkalmából szervezett előadásra a helyi Örökzöld Óvodába.

A tornateremben az ovisok és az iskolás gyermekek közösen meghallgattak egy népmesét, majd egy fergeteges, vidám táncházzal zárult a délelőtt, melyet Suplicz Misi vezényelt. Ezúton is köszönjük a NaTe meghívását a remek előadásra

Elbúcsúzott a 8. osztály

Minden tanulónak fontos állomás az életében a 8. osztály. Körvonalazódik jövendő életpályája a pályaválasztással. Júniusban búcsút kell vennie iskolájától, ahol sok évet töltött el. A búcsúzásnak vannak vidámabb, meghatóbb, könnyebb, nehezebb, meghittebb pillanatai is.

Csengetési rend

1. óra:           08.00 –  08.45

2. óra:          09.00 –  09.45

3. óra:          10.00 –  10.45

4. óra:          11.00 –  11.45

5. óra:          12.00 –  12.45

6. óra:          13.00 –  13.45

7. óra:          14.00 –  14.45

8. óra:          15.00 –  15.45


  

Kapcsolat

 2425 Nagykarácsony, Rákóczi u. 10.

  info@szentmiklosiskola.hu

  +36-30/313-0034

  www.szentmiklosiskola.hu

 

Orbán Istvánné

igazgató

orbanne.aniko@szentmiklosiskola.hu

 

Stróblné Fábián Terézia 

igazgatóhelyettes

stroblne.terezia@szentmiklosikola.hu

 

Szabó Eszter

gazdasági ügyintéző/iskolatitkár

szabo.eszter@szentmiklosiskola.hu

 

©2021 Szent Miklós Általános Iskola