Hírek

iskolánkban 2023.02.16-án került megrendezésre a farsangi mulatság, immár hagyományos módon.

A Márton-napi népszokások egyrészt az év végéhez, a mezőgazdasági munkák befejeződéséhez, illetve az advent közeledtéhez kötődnek, másrészt ahhoz a legendához, amely szerint Szent Márton egy libaólban próbált elrejtőzni, amikor püspökké akarták megválasztani, de a ludak elárulták gágogásukkal.

Településünkön az elmúlt esztendőkben már hagyománnyá vált, hogy a helyi általános iskola 3. osztályos tanulói betlehemi műsorral készülnek Advent utolsó hétvégéjére.

Ebben a tanévben október 14-én került sor a pályaorientációs nap megrendezésére.

 

Az alsó tagozatosok játékos feladatokon keresztül ismerkedtek a különböző szakmákkal, foglalkozásokkal, munkaeszközökkel. A 3-4. osztályosok a foglalkozást követően ellátogattak az újonnan nyílt előszállási állatkertbe. Itt az állatokkal, a gondozók munkájával ismerkedtek meg a gyerekek.

Az 5-6. évfolyamosok először megismerhették a magyar iskolarendszer felépítését. A következő órákban játékos vetélkedő során ismerkedtek a régi és mai szakmákkal, szerszámokkal, a különböző foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen kompetenciákkal.

 A 7-8. évfolyamok a pályaorientációs nap során Dunaújvárosban szervezett, pályaválasztási programon vettek részt.

Az MMK-ban tartott eseményen a gyerekek játékosan ismerhették meg a különböző szakmákat, Dunaújváros középiskoláit. A középiskolák külön termekben rendezték be standjaikat, ahol bemutatták az általuk nyújtott képzéseket, szakmákat. Sok iskola készült játékos ügyességi, vagy logikai feladattal is. Több helyen kipróbálhatták a gyerekek a különböző szakmai fogásokat. A vállalkozó kedvű gyerekek mindenhol ajándékot kaptak. Több helyen ételkóstolóval kedveskedtek. A szakács-, cukrászképzés bemutatása során elkészült finomságokat a gyerekek meg is ehették.

A rendkívül sokoldalú, kiemelkedően magas színvonalú, gazdag program során sokat tanulhatott, és nagyon jól szórakozhatott minden résztvevő.

 

Iskolánk első alkalommal nevezett olyan labdarúgó tornára, amely kizárólag egyházi intézmények között zajlott. 

Iskolánk első alkalommal megtartott vetélkedőjére 2022. december 6-án, Szent Miklós napján került sor, melyre szeretettel hívtuk és vártuk az egyházmegyénk iskoláiban tanuló 3. és 4. osztályos diákok csapatait.

Fatima üzenete imádságra hív a békéért – A Fatimai Szűz első magyar kegyhelyén, Alsószentivánon is megünnepelték a portugáliai jelenések 105. évfordulóját

Csengetési rend

1. óra:           08.00 –  08.45

2. óra:          09.00 –  09.45

3. óra:          10.00 –  10.45

4. óra:          11.00 –  11.45

5. óra:          12.00 –  12.45

6. óra:          13.00 –  13.45

7. óra:          14.00 –  14.45

8. óra:          15.00 –  15.45


  

Kapcsolat

 2425 Nagykarácsony, Rákóczi u. 10.

  info@szentmiklosiskola.hu

  +36-30/313-0034

  www.szentmiklosiskola.hu

 

Orbán Istvánné

igazgató

orbanne.aniko@szentmiklosiskola.hu

 

Stróblné Fábián Terézia 

igazgatóhelyettes

stroblne.terezia@szentmiklosikola.hu

 

Szabó Eszter

gazdasági ügyintéző/iskolatitkár

szabo.eszter@szentmiklosiskola.hu

 

©2021 Szent Miklós Általános Iskola